2310280180
Δευτέρα - Σάββατο 11:00 - 22:00
15/01/2024

Το μασάζ ως αποτελεσματική θεραπεία για την αντιμετώπιση της κακής ποιότητας ύπνου και του άγχους.

Ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού στο δυτικό κόσμο, αντιμετωπίζει κάποια στιγμή στη ζωή του διαταραχές ύπνου. Η υπερένταση κατά την κατάκλιση -ή νυχτερινή νευρικότητα- η έλλειψη συγκέντρωσης μέσα στη μέρα, οι εφιάλτες, η πιθανότητα κατάθλιψης και διάφορα μακροχρόνια προβλήματα υγείας είναι άμεσες συνέπειες αυτών των διαταραχών που όμως με μια συγκεκριμένη αλληλουχία βημάτων μπορούν να ξεπεραστούν. 

Μια διαταραχή ύπνου μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την ποιότητα ζωής σας, είτε έχετε άπνοια, σύνδρομο ανήσυχων ποδιών, ναρκοληψία, ή την πιο συχνή διαταραχή, την αϋπνία. Οι συνέπειες της αϋπνίας στην υγεία σας περιλαμβάνουν την απώλεια της συγκέντρωσης και της ικανότητας λήψης αποφάσεων. Μπορούν να προκληθούν επίσης ευερεθιστότητα και συναισθηματική αστάθεια.

Ένας τρόπος αντιμετώπισης των συμπτωμάτων αυτών είναι η άσκηση, η οποία μπορεί να γίνει ακόμη πιο ευεργετική εάν εφαρμόζεται σε εξωτερικό χώρο με το φως του ηλίου, καθώς η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία βοηθάει να αποκοιμηθείτε γρηγορότερα το βράδυ. Μια πολύ σημαντική πρακτική, επίσης, είναι να αφιερώνουμε στον εαυτό μας ποιοτικό χρόνο, απολαμβάνοντας μια βόλτα ή αποκτώντας συνήθειες που ηρεμούν, όπως η ανάγνωση βιβλίων ή η yoga 

Μια ακόμη πιο αποτελεσματική τεχνική, όμως, που μάλιστα μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς περιορισμούς είναι το χαλαρωτικό μασάζ. Το μασάζ βοηθά στη χαλάρωση των σφιγμένων μυών, τη μείωση του στρες, τη βελτίωση της κυκλοφορίας, την απελευθέρωση της έντασης, τη μείωση του καρδιακού ρυθμού και της αρτηριακής πίεσης και συμβάλλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Η αϋπνία συχνά συνδέεται με την έλλειψη σεροτονίνης η οποία παίζει ρόλο στη διάθεση, τη συμπεριφορά, τη θερμοκρασία του σώματος, τον φυσικό συντονισμό, την όρεξη και τον ύπνο. Το χαλαρωτικό μασάζ μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα σεροτονίνης και γι αυτό αποτελεί ένα υπέροχο θεραπευτικό, φυσικό μέσο για τη μείωση των συναισθημάτων στρες και άγχους. 

Στα Massage Inn έχουμε δημιουργήσει το χαλαρωτικό antistress μασάζ που εστιάζει σε σημεία-κλειδιά του σώματος, με σκοπό την απόλυτη χαλάρωση και την απαλλαγή από το άγχος της καθημερινότητας. Ακόμα και από την πρώτη συνεδρία, το μυαλό απελευθερώνεται από οποιαδήποτε αγχωτική σκέψη και ο οργανισμός ανακουφίζεται από τα συμπτώματα του στρες, καθώς αποκαθίσταται η πνευματική ισορροπία. Πολλοί αναφέρουν ότι, μετά από ένα μασάζ, έχουν πιο βαθύ και ξεκούραστο ύπνο. Το μασάζ είναι ένα θαυμάσιο φυσικό φάρμακο, που προάγει τη σωματική και πνευματική ευεξία. 

Το μασάζ ως αποτελεσματική θεραπεία για την αντιμετώπιση της κακής ποιότητας ύπνου και του άγχους.