2310280180
Δευτέρα - Σάββατο 14:00 - 22:00
21/03/2024

Μασάζ για την μείωση του στρες!

Το άγχος είναι πλέον μέρος της καθημερινότητάς μας. Ωστόσο η συνεχόμενη έκθεση του οργανισμού μας σε υψηλά επίπεδα στρες, μπορεί να γίνει επιζήμια και επικίνδυνη για την υγεία μας.
Ο καλύτερος τρόπος για να καταπολεμήσουμε και να μειώσουμε το άγχος είναι η ενασχόληση με δραστηριότητες που μας χαλαρώνουν και μας κάνουν να νιώθουμε πιο χαρούμενοι.

Η θεραπεία μασάζ είναι μια δοκιμασμένη μέθοδος που βοηθά στην καταπολέμηση του στρες και στη μείωση των αρνητικών επιπτώσεών του στο μυαλό και το σώμα. Έχει αποδειχθεί ότι ακόμη και μόνο 30 λεπτά θεραπείας μασάζ μπορεί να ενεργοποιήσουν τις φυσικές ορμόνες της ευτυχίας του σώματος και να μας δημιουργήσει το αίσθημα της χαλάρωσης.

Τα συμπτώματα του στρες. 
Μερικά από τα πιο κοινά συμπτώματα που εντοπίζονται σε ανθρώπους που βιώνουν έντονο και συνεχόμενο στρες, είναι τα παρακάτω:

- Δυσκολία στην αναπνοή
- Αίσθημα παλμών της καρδιάς
- Αυξημένη εφίδρωση
- Αυξημένος καρδιακός ρυθμός
- Σφίξιμο στο στήθος
- Πονοκέφαλοι
- Αυπνία
- Κατάθλιψη, άγχος, ευερεθιστότητα

Υπό συνθήκες στρες, το σώμα σας εργάζεται σκληρότερα στην προσπάθεια να διατηρήσει φυσιολογικά επίπεδα οξυγόνου. Μακροπρόθεσμα αυξάνεται ο κίνδυνος διαβήτη τύπου Β και προβλημάτων υγείας του πεπτικού συστήματος. Επίσης μπορεί να εξασθενήσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα, κάνοντάς μας πιο επιρρεπείς σε ασθένειες, ακόμη και σε αναπαραγωγικά προβλήματα, τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.

Οι 5 τρόποι που το μασάζ μειώνει το στρες. 
Το μασάζ μπορεί να μειώσει το άγχος και τα σχετικά συμπτώματά του, μειώνοντας τον καρδιακό ρυθμό και ηρεμώντας το κεντρικό νευρικό σύστημα. Ως αποτέλεσμα, θα καταλήξουμε να αισθανόμαστε πιο χαλαροί, ανανεωμένοι και συγκεντρωμένοι.

1. Απελευθερώνεται σεροτονίνη: Το μασάζ ενθαρρύνει το σώμα να «επιβραδύνει», φέρνοντάς το από μια έντονη κατάσταση άγχους σε μια πιο ήρεμη, χαλαρή κατάσταση. Το άγγιγμα του χεριού μέσω της μάλαξης είναι ευεργετικό για το σώμα μας και απελευθερώνεται η φυσική ορμόνη ευτυχίας και χαλάρωσης του σώματος, τη σεροτονίνη.

2. Βοηθά στη μυϊκή ένταση: Όταν είμαστε αγχωμένοι, το σώμα μας σφίγγεται ακούσια προκαλώντας ένταση στους μύες. Με τη βοήθεια της θεραπείας μασάζ, οι μύες μπορούν να επιστρέψουν σε μια χαλαρή κατάσταση ανακουφίζοντας τον χρόνιο πόνο. Μέσω τεχνικών όπως η θεραπεία που εστιάζει στα trigger points και οι διατάσεις, οι μυϊκές ίνες χαλαρώνουν. Οι ασθενείς μπορεί να χρειαστούν περισσότερα από ένα μασάζ για να θεραπεύσουν τη μυϊκή ένταση, αλλά θα παρατηρήσουν σημαντικά αποτελέσματα μετά από μία μόνο συνεδρία. 

3. Μειώνει την αρτηριακή πίεση: Το μασάζ έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, που με τη σειρά του βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Μελέτες έχουν δείξει ότι το χαλαρωτικό μασάζ ή το μασάζ αρρωματοθεραπείας –και οι δύο μέθοδοι επικεντρώνονται αποκλειστικά στη χαλάρωση– μειώνουν την αρτηριακή πίεση και τον καρδιακό ρυθμό πολύ αποτελεσματικά.

4. Βελτιώνει τον ύπνο: Tο μασάζ μπορεί να επηρεάσει άμεσα στην απελευθέρωση της ορμόνης του ύπνου, τη μελατονίνη. Η άμεση πίεση και ο χειρισμός των μυών στον αυχένα, τους ώμους, την πλάτη, ακόμη και τα πόδια πυροδοτούν την παραγωγή μελατονίνης ενώ μειώνουν την κορτιζόλη –την ορμόνη του στρες– που μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα του ύπνου. Έχει επίσης αποδειχθεί ότι το μασάζ στο πρόσωπο αλλά και στο τριχωτό της κεφαλής χαλαρώνει τις νευρικές απολήξεις και αποβάλλει την αίσθηση της πίεσης που πολλές φορές συσσωρεύεται στο κεφάλι μας και μας δυσκολεύει να χαλαρώσουμε.

5. Το μασάζ βοηθά στην ψυχική υγεία: Το μασάζ μπορεί να προάγει την ψυχολογική μας υγεία διεγείροντας τους υποδοχείς, τα νεύρα και τις ορμόνες που είναι υπεύθυνες για τη ρύθμιση της διάθεσης. Κατά τη διάρκεια ενός μασάζ μέτριας πίεσης, ενεργοποιούνται αυτοί οι υποδοχείς, απελευθερώνεται ντοπαμίνη, φέρνοντας θεραπευτική ανακούφιση και βελτιωμένη διάθεση και ευεξία. Το μασάζ μπορεί να υποστηριχθεί με ζεστές πέτρες ή ζεστό κερί με άρωμα (προτείνουμε να δοκιμάσεις το Sea Breeze ή το Silk), που θα βοηθήσουν το σώμα να παραμείνει σε αυτή την ευτυχισμένη κατάσταση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
 

Λοιπόν, γιατί άγχος;

Μία θεραπεία μασάζ μπορεί να είναι ένας από τους καλύτερους πολέμιους του στρες! Παράλληλα με την χαλαρή ατμόσφαιρα, τους διακριτικά αρωματισμένους χώρους μας και την κατάλληλη μουσική επένδυση στα προσεγμένα καταστήματα μας, σας εγγυόμαστε ότι κάθε θεραπεία σας θα έχει εκπληκτικά αποτελέσματα στο σώμα, το πνεύμα και τη διάθεση σας.

Εάν ψάχνετε και εσείς τρόπους να αντιμετωπίσετε το στρες και να βελτιώσετε την καθημερινότητα σας, καλέστε μας σήμερα στο 2310280180 και κλείστε το ραντεβού σας σε ένα από τα 5 καταστήματα Massage Inn!

Μασάζ για την μείωση του στρες!