2310280180
Δευτέρα - Σάββατο 14:00 - 22:00
03/07/2024

Τα οφέλη του μασάζ στην υγεία.

Οι λάτρεις του μασάζ γνωρίζουν ήδη τη θετική του επίδραση τόσο στη σωματική όσο και την πνευματική υγεία του ανθρώπου. Οι υπόλοιποι πρέπει να διαβάσετε αυτό το άρθρο! 

Η απαιτητική καθημερινότητα, η καθιστική ή ορθοστατική εργασία, η πολύωρη χρήση κινητού τηλεφώνου ή ηλεκτρονικού υπολογιστή είναι μερικοί παράγοντες που επιβαρύνουν το σώμα μας και ευνοούν τη δημιουργία χρόνιων μυοσκελετικών προβλημάτων. Περιοχές του σώματος όπως ο αυχένας, η μέση και τα πέλματα παρουσιάζουν συχνά συμπτώματα κόπωσης με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται όλο το σώμα και να κάνουν την εμφάνιση τους ο χρόνιος πόνος και η μυϊκή ένταση. Το χαλαρωτικό ή εν τω βάθει μασάζ σε όλο το σώμα, με έμφαση στα σημεία όπου συσσωρεύονται η κούραση και το στρες, θα βοηθήσει σημαντικά στην ανακούφιση από τα συμπτώματα. 

Το μασάζ, επίσης, μπορεί να προάγει την ψυχολογική μας υγεία διεγείροντας τους υποδοχείς, τα νεύρα και τις ορμόνες που είναι υπεύθυνες για τη ρύθμιση της διάθεσης. Κατά τη διάρκεια ενός μασάζ μέτριας πίεσης, ενεργοποιούνται αυτοί οι υποδοχείς, απελευθερώνεται ντοπαμίνη, φέρνοντας θεραπευτική ανακούφιση και βελτιωμένη διάθεση και ευεξία. Ακόμη, η μάλαξη ενθαρρύνει το σώμα να «επιβραδύνει», φέρνοντάς το από μια έντονη κατάσταση άγχους σε μια πιο ήρεμη, χαλαρή κατάσταση. Το άγγιγμα του χεριού μέσω της μάλαξης είναι ευεργετικό για το σώμα μας και απελευθερώνεται η φυσική ορμόνη ευτυχίας και χαλάρωσης του σώματος, η σεροτονίνη.

Γνωρίζατε ότι η μάλαξη προάγει την καλή ποιότητα ύπνου; Το μασάζ μπορεί να επηρεάσει άμεσα στην απελευθέρωση της ορμόνης του ύπνου, τη
 μελατονίνη. Η μάλαξη των μυών στον αυχένα, τους ώμους, την πλάτη, ακόμη και τα πόδια πυροδοτεί την παραγωγή μελατονίνης ενώ μειώνει την κορτιζόλη –την ορμόνη του στρες– που μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα του ύπνου. Έχει επίσης αποδειχθεί ότι το μασάζ στο πρόσωπο αλλά και στο τριχωτό της κεφαλής χαλαρώνει τις νευρικές απολήξεις και αποβάλλει την αίσθηση της πίεσης που πολλές φορές συσσωρεύεται στο κεφάλι μας και μας δυσκολεύει να χαλαρώσουμε.

Το μασάζ βοηθάει πολύ και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Με το μασάζ αυξάνεται η κυκλοφορία του αίματος και προάγεται η κινητικότητα της λέμφου με σκοπό την μείωση του οιδήματος στα άκρα και την ενίσχυση του μεταβολισμού. Η βελτίωση της λειτουργίας του λεμφικού συστήματος μέσω της μάλαξης, ευνοεί ακόμη και την ελαστικότητα του δέρματος προσφέροντας πιο λεία όψη και προλαμβάνοντας τις ραγάδες. Όπως προαναφέρθηκε, κατά τη μάλαξη εκκρίνονται οι ορμόνες της χαράς και της ευεξίας και μειώνονται οι ορμόνες του στρες, γεγονός που μπορεί να βελτιώσει τη διάθεση τόσο της εγκύου όσο και του εμβρύου. Οι μύες και οι σύνδεσμοι χαλαρώνουν χαρίζοντας μια γενικότερη αίσθηση ανακούφισης στο σώμα και το πνεύμα.
 

Στα Massage Inn παρέχουμε μια ευρεία γκάμα υπηρεσιών μάλαξης, σε χαμηλές τιμές , για να βρείτε αυτή που σας ταιριάζει! Καλέστε τώρα στο 2310 280180 και κλείστε το ραντεβού σας σε ένα από τα 5 καταστήματα μας!

Διαβάστε επίσης: 
Το μασάζ ως αποτελεσματική θεραπεία για την αντιμετώπιση της κακής ποιότητας ύπνου και του άγχους.

Τα οφέλη του μασάζ στην υγεία.