2310280180
Δευτέρα - Σάββατο 14:00 - 22:00
22/04/2024

Πώς το μασάζ βοηθάει στην καλή κυκλοφορία του αίματος ;

Νιώθετε τα πόδια σας βαριά και κουρασμένα; Είναι τα άκρα σας αδικαιολόγητα κρύα; Στο τέλος της ημέρας νιώθετε ή βλέπετε τα πόδια σας πρησμένα; Τότε αυτό το άρθρο είναι για εσάς! 

Τα οφέλη της χειρομάλαξης στο ανθρώπινο σώμα, σε όποια ηλικία και φυσική κατάσταση κι αν βρισκόμαστε, είναι πολλαπλά και μοναδικά! Παθήσεις και έντονα συμπτώματα μπορούν να μετριαστούν, ακόμη και να αντιμετωπιστούν χωρίς φαρμακευτικές αγωγές, ακολουθώντας μια τακτική θεραπεία μασάζ. 

Στην κορυφή των παθήσεων αυτών βρίσκεται η κακή κυκλοφορία του αίματος και τα επακόλουθά της. Η κακή αιμάτωση, στην πραγματικότητα, είναι η αδυναμία του αίματος να επιστρέψει σωστά προς την καρδιά. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να υποφέρουμε από πονοκεφάλους, κράμπες, κακή αποκατάσταση του μυϊκού κάματου, εμφάνιση κιρσών και κυτταρίτιδας, οίδημα και άλλα σοβαρότερα συμπτώματα μακροπρόθεσμα.

Το τακτικό μασάζ μπορεί να βελτιώσει την κυκλοφορία. Η πίεση που ασκείται μέσω του δέρματος αυξάνει τη ροή του αίματος στις περιοχές με συμφόρηση, ενώ η απελευθέρωση αυτής της ίδιας πίεσης, προκαλεί τη ροή νέου αίματος. Έτσι βελτιώνεται χειροκίνητα η φλεβική επιστροφή, τροφοδοτούνται τα όργανα και οι μύες με καλύτερης ποιότητας αίμα και επανέρχεται η κίνηση της λέμφου. Τα ζωτικά όργανα του σώματος επηρεάζονται θετικά και βελτιώνεται η λειτουργία τους.

Η καλή κυκλοφορία φέρνει στους κουρασμένους, τεντωμένους μύες αίμα πλούσιο σε οξυγόνο, που είναι απαραίτητο για να ανακάμψουν ενώ η ίδια η μάλαξη, μέσω του αίματος, απομακρύνει από τους πονεμένους μύες το γαλακτικό οξύ που συγκεντρώνεται κατά την προπόνηση μυϊκής υπερτροφίας. Ένα πείραμα έδειξε πρόσφατα ότι η αποκατάσταση του οργανισμού μετά από δραστηριότητα, επιταχύνεται με ένα χαλαρωτικό ή βαθέως ιστού μασάζ, σε σχέση με τη φυσική διαδικασία της ανάπαυσης.

Συμπληρωματικά, μία θεραπεία λεμφικού μασάζ θα βελτιώσει την κίνηση του λεμφικού υγρού, θα συμβάλλει θεαματικά στην ανακούφιση των πρησμένων άκρων και θα εξαλείψει σταδιακά τους πονοκεφάλους.

Ανακεφαλαιώνοντας, το μασάζ μπορεί να βελτιώσει την κυκλοφορία σε άτομα οποιασδήποτε ηλικίας, να βελτιώσει την αρτηριακή πίεση, ακόμη και να επαναφέρει τον μεταβολισμό. Απευθυνθείτε στο τηλεφωνικό μας κέντρο 2310280180 και κλείστε άμεσα το ραντεβού σας σε ένα από τα 5 καταστήματα Massage Inn

Πώς το μασάζ βοηθάει στην καλή κυκλοφορία του αίματος ;