2310280180
Δευτέρα - Σάββατο 14:00 - 22:00
15/05/2024

Μασάζ κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Η κυοφορία, αποτελεί ομολογουμένως την πιο ευτυχισμένη περίοδο στη ζωή μιας γυναίκας αλλά και αυτή με τις μεγαλύτερες προκλήσεις. Η μεταβολή στη φυσιολογία του γυναικείου σώματος αλλά και οι ψυχολογικές μεταπτώσεις λόγω των ορμονικών αλλαγών πρωταγωνιστούν κατά το διάστημα της εγκυμοσύνης.  

Καθώς το έμβρυο μεγαλώνει, οι σύνδεσμοι στην περιοχή της πυέλου χαλαρώνουν όσο η περιοχή προετοιμάζεται για να προσαρμοστεί στο αυξανόμενο μέγεθος του εμβρύου. Ακόμη, όσο περνούν οι μήνες και αυξάνεται το μέγεθος της κοιλιάς, αλλάζει η στάση του σώματος της γυναίκας και κατά συνέπεια της σπονδυλικής στήλης, κάνοντας έτσι την εμφάνιση τους έντονοι μυϊκοί πόνοι κυρίως στην περιοχή της ράχης και της μέσης. Εξίσου σημαντικές αλλαγές προκαλούνται και στην ψυχική υγεία της εγκυμονούσας καθώς οι ορμόνες που εκκρίνονται κατά την κύηση μπορούν να επιφέρουν μελαγχολία, άγχος, ακόμη και κατάθλιψη. 

Το μασάζ μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην ανακούφιση από το άγχος και τη σωματική κόπωση, που επιδεινώνονται όσο πλησιάζει η μέρα του τοκετού.
  


Γιατί όμως μια εγκυμονούσα να επιλέξει μια συνεδρία μασάζ; Με το μασάζ αυξάνεται η κυκλοφορία του αίματος και προάγεται η κινητικότητα της λέμφου με σκοπό την μείωση του οιδήματος στα άκρα και την ενίσχυση του μεταβολισμού. Η βελτίωση της λειτουργίας του λεμφικού συστήματος μέσω της μάλαξης, ευνοεί ακόμη και την ελαστικότητα του δέρματος προσφέροντας πιο λεία όψη και προλαμβάνοντας τις ραγάδες. Όπως είναι γνωστό, κατά τη μάλαξη εκκρίνονται οι ορμόνες της χαράς και της ευεξίας και μειώνονται οι ορμόνες του στρες, γεγονός που μπορεί να βελτιώσει τη διάθεση τόσο της εγκύου όσο και του εμβρύου. Οι μύες και οι σύνδεσμοι χαλαρώνουν χαρίζοντας μια γενικότερη αίσθηση ανακούφισης στο σώμα και το πνεύμα. 

Η καταλληλότερη θέση μάλαξης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι στο πλάι καθώς έτσι δεν ασκείται πίεση στα αιμοφόρα αγγεία αποφεύγοντας ανεπιθύμητες εναλλαγές στην αρτηριακή πίεση της εγκυμονούσας. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεται η ασφάλεια τόσο της μέλλουσας μητέρας όσο και του εμβρύου. 


Παρόλα τα οφέλη του προγεννητικού μασάζ, συνιστάται να πάρετε πρώτα την έγκριση του γυναικολόγου σας πριν κλείσετε το ραντεβού σας. Θα πρέπει, επίσης, να απευθύνεστε πάντα σε επαγγελματίες που έχουν λάβει ειδική εκπαίδευση για να εφαρμόζουν μασάζ σε εγκύους. Στα Massage Inn παρέχουμε στο προσωπικό μας την απαραίτητη εκπαίδευση ώστε να σας περιποιούμαστε με τον καλύτερο τρόπο. Κλείστε τώρα το ραντεβού σας καλώντας στο 2310280180!
 

Μασάζ κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης.